Somág | Gyermek angol – angol gyermekeknek - Angol oktatás és on-line tananyag gyermekeknek

Mit és hogyan tanulunk?

2011 szeptembere nem volt könnyű. Nekem és a gyerekeknek se. Nekem azért, mert tanítottam ugyan már ovisokat, sőt, 2 éveseket is, de most egész délelőttömet együtt kellett tölteni 8 gyerekkel, akik közül négy akkor kezdte az ovit. Számukra is embert próbáló lehetett egy új hely anya nélkül, ahol ráadásul egy néni valami érthetetlen nyelven karattyol.

Leizzadtam, mire megoldottam egy-egy foglalkozást. Egy hónapba telt, mire megértették, hiába ott a sok játék, nem nyúlhatnak addig hozzá, míg végig nem csinálják azt, amit kérek. De hozzászoktak a napi rutinhoz, olyannyira, hogy egy idő után, ha megérkeztem, kérdezték: Mikor táncolunk? Mikor lesz angol? S ha lovaglás, kirándulás miatt aznap nem volt óra, reklamáltak.

S hogy miről is szól az angol ovi?

Minden nap van egy 20-40 perces foglalkozásuk. Van, mikor kifejezetten a nyelvtanulás van fókuszban, máskor tornára, kézművesre, illetve az óvodai programhoz kapcsolódó tevékenységre kerül hangsúly. Mindez persze angolul. Ezen kívül az étkezéshez, mondókákhoz, öltözködéshez kapcsolódó szókincs elsajátítása is cél. Első évben a megértés fontos, idén viszont a kéréseket is gyakoroljuk.

Remélem, mire kikerülnek, képesek lesznek “egy pohár vizet kérni”.

Hírek az Angol ovi körül

Fényképek