Somág | Gyermek angol – angol gyermekeknek - Angol oktatás és on-line tananyag gyermekeknek

Biológiai sorompók

Beküldve: április 10th, 2010 | Szerző: | Kategória: Blog | Biológiai sorompók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Legújabb kutatások szerint a gyerekek nyelvtanulása során két olyan életszakasz van, melyek a későbbi tanulás szempontjából is döntő jelentőségűek. Ezeket biológiai sorompónak nevezték el, mivel lezáródásuk után már nincs visszaút, nincs újabb lehetőség arra, hogy az akkor megszerezhető előnyökhöz később hozzájussunk.

Az első ilyen sorompó 6-7 éves kor körül csukódik le. Eddig sajátíthatók el az adott nyelv hangzói, hanglejtése tisztán. Ha nincs a családban anyanyelvű, ez pótolható megfelelő hanganyaggal, rajzfilmekkel. De nem elég néha-néha bekapcsolni valamit. Napi szinten, ha csak „háttérzajként” is, hallani kell többször is ugyanazt az anyagot.

A második mérföldkő a 10-13 éves kor. Az a gyerek, aki még eddig sem találkozott egy második nyelvvel, később sokkal nehezebben fog megküzdeni a nyelvtanulással. Egy időben az iskolák is próbálták egyre lejjebb tolni az idegen nyelv bevezetését (valamikor 3. osztálytól volt kötelező), de elmondható, hogy egy magára valamit is adó iskola biztosítja az idegen nyelv oktatását bármilyen formában 1. osztálytól kezdve.

Az általam szerkesztett gyerek angol oktatócsomagokat e szempontok szerint alakítottam.


Hozzászólások zárolva.