Somág | Gyermek angol – angol gyermekeknek - Angol oktatás és on-line tananyag gyermekeknek

Mire jó a tábor?

Beküldve: augusztus 9th, 2010 | Szerző: | Kategória: Blog | 2 hozzászólás »

Valószínűleg megfogalmazódik néhányatokban az a kérdés, vajon van-e értelme egy öt napos angol tábornak. Mit profitálhat ebből gyermeked?

Természetesen csodára most se számíthatunk. Egy hét alatt még nyelvi környezetben se lesz valaki perfekt. De van néhány dolog, amiben egy intenzív hét több egy tanfolyamnál. Elég idő van például olyan játékokra, amikre évközben vagy a tanóra rövidsége vagy a csoportlétszám miatt nem kerülhet sor. Alaposan fel lehet dolgozni egy-egy mesét: megfelelő előkészítés után gyakorlatokat hozzákapcsolni, majd eljátszani. (Én a záróműsoron elő is szoktam adatni a gyerekekkel.) Szókincsük bővítése, a tanultak elmélyítése és a daltanulás alap dolog. És hogy emellett még jól is érzik magukat a résztvevők, az már csak hab a tortán!

(2010. augusztus 9.)


2 hozzászólás “Mire jó a tábor?” témához

  1. 1 Judit mondta 06:51 augusztus 17th, 2010:

    Kedves Ági!
    Megnéztem a videokat, oda sajnos nem tudtam írni.
    Hihetetlen, még sosem láttam, hogy egy csoport gyerkőc ennyire érti azt, amit mond, nem csak betanulták a szöveget:)
    Mint tudjuk, amit 12 éves koráig tanul meg az ember, azt tudja használni anyanyelvként, így különösen a kiejtést hallgattam, ami csodálatos, a hangsúlyról ne is beszéljünk, nagyon klassz élmény volt ez így kora reggel!!:)
    A gyermekangol csomagokat pedig részletenként elkezdem rendelni végre:)

    Még valami:
    Arra van valami recept, hogy a hallgatag, visszahúzódó gyerekek száját is megnyissuk? A kislány (8), aki hozzám jár korrepetálásra nagyon sokat tud, de szinte képtelenség beszéltetni, mindig csak annyit mond, amennyit kell. Magyarul sem beszédes…
    A kamaszokkal valahogy könnyebb, néha úgy érzem:(

  2. 2 Ági mondta 20:13 szeptember 7th, 2010:

    Kedves Judit!

    Köszönöm a hozzászólást, s örülök, hogy tetszettek a videók. 🙂

    A visszahúzódó, hallgatag gyerekek sajnos idegen nyelven se lesznek beszédesebbek. De segíthetnek a képek. Először kérdések segítségével a lehetséges összes mondatot szedjük össze, majd próbálja meg egyben elmondani az egészet. Ha mindig ugyanarra a logikai sorra fűzzük fel a képleírást, előbb-utóbb önállóan is képes lesz beszélni egy képről összefüggően. Másik lehetséges beszéltetés egyszerű történetek, mesék elmondása. De ne otthoni magolással! Először olvasd fel neki a történetet (a kép itt is fontos), majd kérdések, vagy megkezdett mondatok segítségével próbálja meg a gyerek visszamondani a hallottakat. Ugyanarra a történetre érdemes több órán át visszatérni.

    Jó munkát és sikeres tanévet kívánok: Ági