Somág | Gyermek angol – angol gyermekeknek - Angol oktatás és on-line tananyag gyermekeknek

Folyamatosság

Beküldve: április 15th, 2010 | Szerző: | Kategória: Blog | Folyamatosság bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ezt a témát nagyon gyorsan elintézhetném, hisz’ elég lenne annyit írnom: legfontosabb dolog a korai nyelvtanulás során a folyamatosság. De azért egy kicsit bővebben szeretném kifejteni a témát.

A tv-ben egy nyelviskola vezetőjét egyszer megkérdezték, mi a véleménye a kicsik nyelvoktatásáról. Ő azt mondta, az kezdjen bele, akinek elég pénze van hozzá, hiszen, ha abbahagyják, nagyon gyorsan eltűnik az addig megszerzett tudás.

Ez persze nem csak a kicsikre érvényes. Mindig is tudták az iskolákban. Nem véletlen indítják kollegáim a szeptembert év eleji ismétléssel. Vagy gondolj csak arra, mire emlékszel az érettségi anyagból.

De térjünk vissza a gyerek angolra. Vannak olyan családok, akik több évi külföldi munka után hazatérnek, gyermekük kinti oviba járt, s már jól beszéli a nyelvet. Ha viszont innen kezdve nem fordítanak kellő figyelmet a további fejlesztésre, gyorsan elolvad a tudás. Azért teljesen nyomtalanul nem tűnik el, ha ismét találkozik a nyelvvel, könnyebben veszi az első akadályokat.

Ezzel persze nem azt szeretném üzenni, hogy elég, ha néha-néha járunk egy kicsit angolra. Igenis fontos, hogy ha eredményt akarunk, ne hagyjunk ki órákat, s ne adjuk fel, mondjuk egy év után. De ne azért ne is fogjunk bele, mert úgyis gyorsan elfelejt mindent, ha valami miatt abba kell hagyni egy gyermek angol tanfolyamot.


Hozzászólások zárolva.